Lezing met Heleen Bénard

Lezing met Heleen Bénard in Bruchem over “De terugkeer van het Joodse volk naar Israël”

Op dinsdag 14 april is er in Bruchem een lezing voor een met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: De terugkeer van het Joodse volk naar Israël. De bijeenkomst wordt gehouden in Kerkelijk Centrum Eben Haezer, de Kosterijstraat 2 in Bruchem. De aanvang is om 19.45 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De terugkeer van het Joodse volk naar Israël
Heleen Bénard: “Na bijna 2.000 jaar over de wereld verstrooid te zijn geweest, kan het Joodse volk sinds 1948 terugkeren naar het land dat hun is beloofd. Maar wat zegt ons deze terugkeer van Gods uitverkoren volk, in de Bijbel ook wel zijn knecht, zijn bruid en zijn oogappel genoemd? Zien we een verband tussen die terugkeer en de wederkomst van de Joodse Messias van Israël, en realiseren we ons in welke fase van de wereldgeschiedenis we nu leven?”

Achtergrond spreekster

Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

Heleen Benard

Geef een reactie