Nacht van gebed Open Doors

Beste kerkenraden en gemeenten,

Onlangs bemerkten we bij een online Zendings Event dat de kerken in Afrika, India, Pakistan en vele andere plaatsen in de wereld steeds vaker te maken hebben met verdrukking en vervolging.

Als christenen in het vrije westen raakt het ons hoe onze broeders en zusters, soms keer op keer, vele verliezen moeten lijden, en moeite ervaren om staande te blijven.

‘Blijf voor ons bidden!’ Dat is keer op keer wat de vervolgde kerk van ons vraagt. Door mee te doen aan de Nacht van Gebed bid je, samen met andere christenen, een nacht lang voor de vervolgde kerk. Met opzet ’s nachts, als teken van verbondenheid, omdat veel vervolgde christenen alleen in het donker of in het geheim kunnen samenkomen. Zo staan we naast hen in hun dagelijkse strijd.

Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni van 20.00 tot 06.00 uur.

Het lijkt ons goed om als kerken en gemeenten uit de west Bommelerwaard in het gebed verenigd te zijn.
De hervormde Kerk in Kerkwijk heeft de Kerk voor deze nacht beschikbaar gesteld.

In de bijlage vindt u het gebedsboekje. Gedurende de nacht zullen we ons verdiepen in de verhalen uit het boekje en voor hun noden bidden.

Graag nodigen wij u uit met ons mee te bidden.

WIlt u laten weten of u komt en op welke tijden, zodat we een planning kunnen maken en aan de voorwaarden kunnen voldoen ivm de corona maatregelen.
Het is de bedoeling elk heel uur te starten met een filmpje van Open Doors waarna bijbellezing en gebed.

Van harte Gods zegen gewenst over uw werk in de gemeenten waaraan u verbonden bent.

Met onze hartelijk groet,

Anja van Diggelen