Site pictogram Christengemeente Bruchem

Kinderwerk

Kinderwerk Christengemeente Bruchem

Om in te loggen op debijbel.nl voor materiaal en achtergrondinformatie over het kinderwerk: Ga naar http://www.debijbel.nl
Inloggen met emailadres: kinderwerk@christengemeentebruchem.nl
Als je het wachtwoord niet meer weet sturen we je dit toe.

Toelichting rooster bijbelverhalen
Een liedje aanleren en een knutselwerkje of andere verwerking doen hoeft niet. Bij sommige verhalen is het moeilijk om een creatieve verwerking, of activiteit te bedenken en soms is een gebrek aan tijd in de voorbereiding, of gebrek aan concentratie van de kinderen ook een rede om geen verwerking, of activiteit te doen.
Maar weet dit… Kinderen onthouden 10% wat ze horen, 50% wat ze horen en zien en 90% wat ze horen, zien en doen. Een goede reden om naast de bijbelvertelling het bijbelverhaal ook nog op een andere manier te verwerken!
Op het rooster staan suggesties voor een kinderbijbel, prentenboek, liederen en verwerkingen. Natuurlijk kun je een andere bijbel, (digitale) platen of prentenboek, wat bij het verhaal past, ook gebruiken. En voel je vrij om zelf een lied te kiezen, of een andere activiteit of knutselwerkje te bedenken!
Heb je extra knutselmaterialen nodig voor de oppas, dan kun je dat melden bij Erna, als jullie het op tijd doorgeven, dan zorgen wij dat de benodigde materialen aanwezig zijn. Standaard aanwezig zijn in ieder geval: wit en gekleurd papier, potloden, stiften, scharen en lijm.
Rond pasen, pinksteren en kerst is ruimte ingepland om rondom een thema te werken (zoals we afgelopen jaar met kerst hebben gedaan). Behalve in de gemeente, kunnen we dan ook in de gezinnen werken rondom een onderwerp, of bijbelverhaal. Daarom is er voor de advent weken nog niets ingepland op het rooster, dit kunnen we op een later moment met elkaar voorbereiden.
Voor vragen over dit rooster, het bedenken van een activiteit of knutselwerkje, of vragen over de oppas kun je terecht bij Erna.
Veel zegen, vreugde en wijsheid gewenst bij het voorbereiden en doen van de oppas!
Lieve groet, Erna

Mobiele versie afsluiten